Indata d.o.o., podjetje za industrijsko avtomatizacijo, obratuje od leta 1990. Osnovna dejavnost podjetja je razvoj in proizvodnja elektronskih komponent, predvsem LED modulov in svetil, ter sistemov za krmiljenje razsvetljave. Podjetje ima lastno avtomatizirano proizvodno “SMT” linijo za polaganje elektronskih elementov, kar omogoča strankam hitro izdelavo in prehod izdelka na trg, ter popoln nadzor nad kakovostjo izdelkov. Dejavnost podjetja je torej B2B, ki s visoko tehnološkimi rešitvami racionalizira porabo energije v bivalnih in delovnih okoljih.

 

Naslovna stran

Pri dizajnu naslovne spletne strani smo se naslonili na potrebe podjetja. Podjetje je potrebovalo enostavno spletno stran. Njen poglaviten namen je kataloški prikaz izdelkov in storitev. V sled tega smo spletno stran oblikovali minimalistično z mislijo na poudarku na produktih. Naslovna spletna stran ima tako izgled kataloga, ki obiskovalca takoj preusmeri k želeni skupini produktov ali storitev.

Interaktivna produktna stran

Tako kot pri naslovni spletni strani, nam je bilo vodilo pri produktni spletni strani minimalizem ter optimalni prikaz produkta. Z vrtljivo galerijo slik smo ustvarili hiter ogled produkta v kontroliranem okolju, kot v naravnem okolju. S tem smo omogočili stranki, da si na enostaven način pridobi celostno sliko.

Prikaz cene

Poglavitna stvar spletne strani pa ni njen videz. Temveč njeno programsko ozadje. Za stranko smo posebej sprogramirali programski konfigurator za produkte, ki omogoča pregleden način iskanja pravega produkta, ki ga je na to mogoče prenesti iz spleta v PDF obliki.

Sprogramiran konfigurator je idealna rešitev za stranko, saj ima ta produkte, ki imajo ogromno količino različnih karakteristik in kombinacij. Te pa bi bile v običajni tabeli nepregledne in bi pri strankah povzročile zmedo. Z konfiguratorjem pa smo podjetku, kot bodočim strankam omogočili enostavno iskanje rešitev in primernih produktov.

Dodaten opis izdelka

Zaradi celotnega poteka vodenja obiskovalca spletne strani smo na koncu dodali še dodatne, bolj podrobne, informacije, možnost prenosa dokumentov, ter možnost povpraševanja. S tem smo potencialno stranko pripeljali do točke, kjer je dovolj informirana o izdelku, in je dovolj investirala časa, v spoznavanje izdelka, da je pripravljena narediti korak proti nabavi ali sodelovanju. Vse skupaj smo oblikovali obiskovalcu prijazno in samoumevno. Tako za dodatne informacije ali za povpraševanje ne potrebuje več zapustiti strani, temveč to lahko s pritiskom na gumb opravi kar na produktni strani, s tem pa ne izgubi fokusa.

Prilagojenost za mobilne naprave

  • oblikovanje dizajna za mobilne naprave
  • optimiziranje in testiranje spletne strani na mobilne naprave
  • prilagajanje vseh interaktivnih elementov na mobilne naprave
  • optimiziranje protokolov za hitro delovanje na mobilnih napravah
  • enostavna uporaba spletne strani na mobilnih napravah

Pred prenovo / po prenovi

Za sodelovanje z Juretom in Kolomedio pri postavitvi nove spletne strani smo se odločili zaradi njegove hitre odzivnosti in razumevanja tega, kaj hočemo. Seveda je prepričljiv s svojim znanjem in bogatimi izkušnjami, tisto, česar si pri njem res vesel pa je pripravljenost na raziskovanje in iskanje novih rešitev – ter dobra volja pri tem🙂. Če si želite pregledno in hitro izdelavo spletne strani, vam ga vsekakor priporočamo!

Romana Čemažar
Proalp d.o.o.”